• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

16. Kuldīgas pusmaratonā triumfē Dmitrijs Serjogins, bronza kuldīdzniekam Kristapam Bērziņam

7. augustā Kuldīgā norisinājās „Skrien Latvija” 16. Kuldīgas pusmaratons, kas reizē bija arī Latvijas čempionāts pusmaratonā. Pusmaratona distancē nepārspēts palika Dmitrijs Serjogins, kurš šarmantajās Kuldīgas ielās triumfēja jau piekto reizi. D. Serjogins uzstādīja arī jaunu trases rekordu, 21 kilometru veicot vienā stundā, sešās minūtēs un vienā sekundē. Ar augstvērtīgu rezultātu otrajā vietā ierindojās Jānis Višķers (1:07:48), savukārt kuldīdzniekam Kristapam Bērziņam bronza (1:12:34).

Dāmu konkurencē pusmaratonā visātrākā bija Kitija Valtere, kas pēdējā aplī veica izrāvienu un finišēja ar laiku viena stunda 24 minūtes un 37 sekundes. Sudraba godalgu izcīnīja Diāna Liepiņa (1:25:25), bet bronzu ieguva Amanda Krūmiņa (1:25:59).

Tikmēr desmit kilometru distancē vislabāko laiku vīriem uzrādīja Krists Siņicins, Kuldīgas ielas pieveicot 33 minūtēs un 10 sekundēs. Otro vietu izcīnīja Andrejs Dmitrijevs (0:33:30), bet trešo – Mārtiņš Babkins (0:33:59). Turpretim sievietēm triumfēja Asnate Else, uzrādot laiku 39 minūtes un 17 sekundes, otrajā vietā ierindojās Anastasija Geraseva (0:41:03), bet trešajā – Sandija  Sorokina (0:42:22).

Ļoti spraigas sacensības padevās piecu kilometru distancē vīriem, kuras visātrāk noskrēja Arnis Ozoliņš, ar laiku 15 minūtes un 48 sekundes. Tikai par piecām sekundēm atpalika kuldīdznieks Lauris Grīniņš (0:15:53), bet par sešām sekundēm no otrās vietas ieguvēja – Aigars Feteris (0:15:59). Dāmām vislabākā piecu kilometru distancē bija Santa Višķere, kura trasi pieveica 18 minūtēs un 22 sekundēs, tikmēr otrajā vietā ierindojās Inna Žolneroviča (0:18:34), bet bronzu ieguva Māra Drozdova (0:19:18).

21 kilometra distancē gan vīriešu, gan sieviešu ieskaitē uzvarētāji saņēma 300 EUR naudas balvu, otro vietu ieguvēji - 200 EUR, bet trešo pozīciju īpašnieki – 150 EUR. Kopumā 21 kilometra distancē naudas balvas ieguva visi skrējēji, kuri ierindojās pirmajā sešiniekā.

Turpretim piecu un desmit kilometru skrējienu uzvarētāji gan vīriešiem, gan sievietēm, saņēma “Sportland” dāvanu kartes 50 EUR vērtībā. Svinīgi ar “Sportland” dāvanu kartēm sveica arī otro un trešo vietu ieguvējus. Savukārt atsevišķu vecuma grupu labākos trijniekus iepriecināja “Vizuālā diagnostika” ar viņu sagatavotajām dāvanām.

Kopumā visās distancēs - pusmaratonā, piecu un desmit kilometru skrējienos, nūjošanā un bērnu skrējienos piedalījās ap 900 dalībnieku. Bērni Kuldīgā pierādīja savu varēšanu 200, 400 un 600 metrus garajās trasēs.

Viens no sacensību organizatoriem, Ivo Solomahins, ir gandarīts par sarīkoto pusmaratonu, kā priecīgs arī par augstvērtīgajiem rezultātiem: „Esmu priecīgs, ka neskatoties uz lietu un ne tikai labajiem laikapstākļiem, tas netraucēja sportistiem uzrādīt lieliskus rezultātus! Dalībnieki atkal ar prieku varēja doties trasē un baudīt šos skriešanas svētkus! Paldies manai komandai, kas atkal paveica fantastisku darbu, lai Kuldīgas pusmaratons varētu norisināties augstā līmenī. Ja apstākļi ļaus, tad nākamā gada 6. augustā gaidīsim ikvienu uz 17. Kuldīgas pusmaratonu.”

Pilnie sacensību rezultāti apskatāmi www.sportlat.lv