• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīgas riteņbraucējiem lieliska pieredze sacensībās Itālijā

26. un 27. martā Kuldīgas novada sporta skolas/”Goldingen Cycling Academy” riteņbraucēji piedalījās sacensībās Itālijā.

26. martā U23 juniori piedalījās “GP Fiera Della Possenta” sacensībās, kurās sportistiem bija jāveic 110 kilometrus gara distance, kas tika sadalīta 30 apļos (katrs aplis 3,6 kilometri). Uz starta izgāja divi KNSS audzēkņi - Roberts Čukurs un Kaspars Ilsjāns, taču abi puiši no cīņas izstājās, jo, aizķeroties aiz vairākiem kritieniem, zaudēja kontaktu ar vadošo grupu. Sacensības neizpalika bez šauriem ceļiem un asiem līkumiem, kas izvērtās par ļoti ātru un smagu startu visiem sportistiem. “Puišiem šīs bija pirmās sacensības U23 kategorijā, kas ir liels solis pēc junioru vecuma, tāpēc varam būt tikai priecīgi par iegūtu pieredzi un zināšanām nākotnē,” uzsver treneris Viesturs Lukševics.

Savukārt 27. martā uz starta devās juniori un jaunieši. Juniori piedalījās 47 “Trofeo Comune Di Gussago” sacensībās. Sacensībās piedalījās 151 sportists no 20 komandām, mērojot 100 kilometru distanci, beigu beigās finišu spēja sasniegt tikai trešā daļa. Kuldīgas novada sporta skolas komandā tika iekļauti - Gusts Lapiņš, Jānis Priedoliņš, Kristers Skrubis un Kristiāns Markuss Gunne. Distancē sportistiem bija jāpieveic neskaitāmi sarežģīti grants sektori un finišu noslēdzot 300 metrus augstā kalnā.

“Puiši paveica lielisku darbu gandrīz visas distances laikā, līdz pat pēdējiem 20 kilometriem ar Gustu atradās Jānis Priedoliņš, bet vienā no grants segumiem to piemeklēja defekts, kura rezultātā no cīņas nācās izstāties. Gusts Lapiņš savās pirmajās augsta līmeņa junioru kategorijas sacensībās spēja izcīnīt 20. vietu,” notikumus klāsta V. Lukševics.

Jaunieši ņēma dalīju 12 “Trofeo Comune Di Salizzole” sacensībās. Uz starta 60 kilometru distancē, kas tika sadalīta sešos apļos, izgāja Kaspars Šalme un Uvis Zvirbulis. Līdz pat pašam finišam sportisti ļoti aktīvi sevi parādīja, atrodoties grupas priekšpusē, tomēr pirms finiša kritiens grupas priekšā, kas liedza cīnīties par augstākām vietām. Uvim Zvirbulim 29. vieta un Kaspars Šalme finišēja kopā ar vadošo grupu.