• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Ar kuplu dalībnieku skaitu aizvadīts 4. maija skrējiens, gājiens “Latvijai”

4. maijā, Latvijas neatkarības atjaunošanas dienā, Kuldīgā tika aizvadīts skrējiens, gājiens “Latvijai”, kurā dalību ņēma aptuveni 300 dalībnieku.

Piecu kilometru garo trasi dalībniekiem bija iespēja iziet, izskriet, izbraukt ar velosipēdu vai iznūjot. Lai gan ierasts, ka trase veidoja Latvijas kontūru, tomēr šogad interesenti varēja izbaudīt Kuldīgas skaistumu Jelgavas ielā, pastaigu takā gar Ventu, Pilsētas dārzā un citviet pilsētā.

Pateicoties labajiem laikapstākļiem, pasākumā bija arī kupls jauno ģimeņu skaits, kas trasi izgāja arī ar bērnu ratiņiem. Vairākās vietās trasē tika izvietoti Latvijas karogi, kur skaistos brīžus iemūžināja fotogrāfs.

Finišs atradās E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas pagalmā, kur dalībnieki baudīja siltu tēju un kliņģeri. Tāpat dalībnieki piedalījās balvu izlozē, kur pārsteigumus bija sarūpējuši pasākuma atbalstītāji – kafejnīca “Pagrabiņš”, “Ineses torte”, “DUNA brewery”, “Stenders Pica” un Kuldīgas novada pašvaldība.

Īpašu paldies pasākuma organizētāji saka Kuldīgas novada pašvaldības policijai, kas palīdzēja ar satiksmes organizēšanu.

Pasākumu organizēja skriešanas klubs “Katrīna” sadarbībā ar Kuldīgas novada sporta skolu un Kuldīgas novada pašvaldību.