• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Talantīgais riteņbraucējs Gusts Lapiņš karjeru turpinās Nīderlandes riteņbraukšanas komandā

Kuldīdznieks un talantīgais riteņbraucējs Gusts Lapiņš parakstījis vienas sezonas līgumu ar Nīderlandes riteņbraukšanas komandu “Watersley Race & Development Cycling Team”.

“Sadarbība ar komandu izveidojās ļoti vienkārši – izveidoju savu CV ar saviem rezultātiem, sasniegumiem un nosūtīju vienībai. Mēģināju uzrunāt arī citas komandas, bet vairākas vienības atbildēja, ka brīva vieta varētu būt vien pavasarī,” stāsta talantīgais sportists.

G. Lapiņš 2022. gadā kļuva par Latvijas junioru čempionu individuālajā braucienā, bet sudraba godalga iegūta grupas braucienā. Tāpat kuldīdznieks kaklā karināja zelta medaļu Latvijas un Lietuvas apvienotajā velokrosa čempionātā. Triumfs kuldīdzniekam šogad arī Latvijas riteņbraukšanas federācijas kausā, kā arī izcīnīta bronzas godalga Latvijas junioru čempionātā daudzdienu velobraucienā.

“”Watersley R&D Cycling Team” uzreiz atsaucās un bija ieinteresēti. Līgums parakstīts uz nākamo sezonu. Komanda dos man iespēju startēt vairākās augsta līmeņa sacensībās, un varēšu sevi pierādīt,” iezīmē G. Lapiņš.

“Komandā esam 11 riteņbraucēji, līdz ar to būs iekšējā konkurence par iespēju startēt sacensībās. Ceru, ka nākamā sezona būs veiksmīga un karjerā došos uz priekšu,” uzsver kuldīdznieks.

“Watersley Race & Development Cycling Team”, kas bāzējas Sitārdas (Sittard) pilsētā, šajā gadā prata izcīnīt trešo vietu Nīderlandes čempionātā komandu braucienā. Vienība ar labiem panākumiem startējusi UCI līmeņa velobraucienos Nīderlandē, Beļģijā un Itālijā. Komandas sastāvā pulcēti Nīderlandes un citu valstu junioru izlašu dalībnieki.

“Dzīvošu “Watersley Sports & Talentpark” bāzē un treniņu procesu apvienošanu ar mācībām. Līdz sezonas sākumam uz Nīderlandi došos reizi mēnesī, taču, kad tā sāksies, dzīvošu un trenēšos uz vietas,” nākotnes plānus klāsta riteņbraucējs.

Vēlam G. Lapiņam veiksmi un sakām paldies trenerim Viesturam Lukševicam par sportista sagatavošanu!