• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Jauniešiem jauna pieredze un labi rezultāti sacensībās Marijampolē, Lietuvā!

7. jūnijā Kuldīgas Sporta skolas jaunie vieglatlēti devās uz Lietuvas pilsētu Marijampoli, kur norisinājās Marijampoles atklātās sacensības. No Kuldīgas Sporta skolas kopā ar treneri Ievu Skuruli uz šīm sacensībām devās Kristīne Dubure, Sanija Robežniece, Nikola Bērziņa, Edijs Vitomskis, Aleksis Prūsis un Kristens Viļums.

Sacensības norisinājās divas dienas. Jaunieši atzīst, ka otrajā sacensību dienā jau bija grūtāk startēt, jo bija jūtams nogurums. Sportisti piemin arī siltos laikapstākļus, kuri iespējams ietekmējuši sasniegt labākus rezultātus, taču kopumā veicies labi. Ārpus sacensībām, jaunieši devās apskatīt arī pilsētu. Kā saka paši sportisti, šāda pieredze ir ļoti vērtīga, jo ir iespēja piedalīties ne tikai sacensībās, bet apskatīt un iepazīt arī citas valstis.

Sanija Robežniece sacensībās skrēja 100m barjeras un 200m. Sanija atzīst, ka sacensību rezultāti ir apmierinoši, taču bija gaidījusi, ka tie būs nedaudz labāki. 200m skrējienā izdevās izcīnīt 2.vietu /27.00/ un 100m barjerās iegūta bronzas godalga /15.86/. Dienā, kad bija jāstartē, laikapstākļi esot bijuši samērā karsti, tas sagādājis nelielas grūtības.

Salīdzinājumā ar sacensībām Latvijā, lielas izmaiņas neredzot. Bet šīs bija kluba simtgades sacensības, tādēļ tika organizēta atklāšanas ceremonija ar orķestri un karsējmeitenēm, kas deva svētku noskaņojumu sacensībās. Dienas otrajā pusē izdevās apskatīt arī pilsētu, ko Sanija min kā papildus ‘’bonusiņu’’.

Uz jautājumu vai patīk startēt ārpus Latvijas, Sanija atbild, ka jā. Jo, startējot citur, tas sniedz jaunas emocijas un starptautisku pieredzi. Par cik Sanija šogad vēl nav startējusi sacensībās Latvijā, viņa ļoti novērtē, ka ir šāda iespēja piedalīties sacensībās ārpus Latvijas.

Edijs Vitomskis Marijampolē startēja 400m skrējienā un 400m barjerskrējiena distancē. Sacensībās pārsteidza dalībnieku skaits, jo bija gaidījis, ka konkurence būs stipri lielāka, bet atzīst, ka arī šāda veida konkurence nav bijusi slikta. Arī Edijs piemin siltos laikapstākļus, bet par spīti tam, viņam izdevies uzstādīt jaunu personīgo rekordu 400m barjerās par veselām divām sekundēm, iegūstot 3. vietu /1.06/.

Edijs uzskata, ka sacensību noskaņu labāk var izjust Latvijā, jo Latvija sacensības pasniedz kā svinīgu notikumu. Esot Lietuvā, varēja saprast, ka ir sacensības, bet Latvijā tas ir daudz uzskatāmāk, ir vairāk dekorāciju.

Nikola Bēziņa startēja 100m disciplīnā un lēca trīssoli. Nikola atzīst, ka šoreiz nav sanācis tā kā gribētos, jo ietekmēja gan siltā diena, gan tika savainota kāja, kas neļāva aizlēkt tik tālu kā vēlētos. Lecot 11.07m tālu, trīssolī iegūta 4. vieta, savukārt 100m barjerās izdevies izcīnīt 3. vietu /13.16/. Tika iegūta laba pieredze, apskatīta skaista pilsēta un, ja būs iespēja, Nikola noteikti brauktu atkal!

Aleksis Prūsis sacensībās lēca augstlēkšanu, grūda lodi un lēca trīssoli. Augstlēkšanā Aleksis pārvarēja 1,70 augstumu, kas neesot ļoti apmierinošs rezultāts, bet nav arī slikts, taču sacensībās iegūta 1. vieta. Savukārt, trīssoļlēkšanā izdevās uzlēkt jaunu personīgo rezultātu, lecot 11,25m tālu. Aleksis piemin, ka tikai nesen sācis nodarboties ar šo disciplīnu, tāpēc šāds rezultāts ir ļoti iepriecinošs. Patika, ka ir iespēja apmeklēt jaunas vietas.

Kristīne Dubure startēja 100m un 200m skrējienā. Kristīnei bija paredzēts startēt lodes grūšanas disciplīnā, taču beigās šis starts ticis atcelts, tāpēc liels pārsteigums bijis, ka jāstartē būs 200m skrējienā, bet tas vijies ar labiem panākumiem, izcīnot 3. vietu /27.42/. Iegūts arī jauns personīgais rekords 100m skrējienā – 13.29, ierindojoties 4. vietā. Lai gan sacensībās veicas samērā labi, pašas, sacensības neesot, līdz galam patikušas, jo stadionam, kurā norisinājās sacensības, neesot bijis labs segums. Salīdzinot šīs sacensības ar Latviju, uzskata, ka šeit sacensības tiek organizētas daudz labāk. Taču kopumā tika gūta jauna pieredze, redzot kā sacensības norisinās citā valstī, priecīga par iespēju apskatīt arī pilsētu, kurā piedzīvoti jautri notikumi.

Kristens Viļums startēja trīs disciplīnās – trīssoļlēkšanā, tāllēkšanā un augstlēkšanā. Tāllēkšanā izcīnīta 2. vieta /5.78/, taču uzskata, ka rezultāts varēja būt arī labāks. Grūti bijis trīssoļlēkšanā, jo šī disciplīna bijusi sacensību otrajā dienā, kad bija jūtams nogurums, taču iegūta 3. vieta /12.01/. Arī augstlēkšanas rezultāts apmierina, jo tā īsti neesot viņa disciplīna, izdevās pārvarēt 1.70m augstumu un iegūt sudraba godalgu. Sacensības bijušas interesantas, taču arī Kristens piemin, ka stadiona stāvoklis neesot bijis labs, jo tam bija nolietojies segums.

Trenerei Ievai Skurulei liels prieks, ka pilnīgi visi audzēkņi kas aizbrauca, tika pie medaļām vai pat kausa. Tika iegūta jauna pieredze, sacensībās startēja sportisti no Polijas, Lietuvas un no Latvijas sacensībās startēja tikai sportisti no Bauskas. Trenere saka, ka šis sportistiem ir kā ‘’saldais ēdiens’’. Uz šādām sacensībām brauc audzēkņi ar labākajiem rezultātiem un tie, kuri to pelnījuši visvairāk, tieši tas arī viņus motivē, jo ir iespēja izbraukt ārpus Latvijas un pieredzēt kaut ko jaunu. Ar Marijampoli draudzējoties jau sen, viņi šeit brauc katru gadu. Trenere smejas, ka jau esot viņiem stāstījusi, ka tad, kad viņi brauc pie mums uz Kuldīgu, tas liekas tuvu, bet, kad mums jādodas uz Lietuvu, tas liekas ļoti tālu. Šogad izdevies visu saorganizēt. Uz šādām sacensībām noteikti dosimies atkal, lai gūtu jaunas emocijas un pieredzi!