• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīgas novada sporta skolas futbolisti turnīrā Francijā izcīna 4. un 6. vietu.

Aprīļa sākumā Francijas pilsētā Isbergues norisinājās 18. starptautiskais turnīrs futbolā U13 vecuma grupā. Turnīrā piedalījās komandas no Francijas, Lietuvas, Rumānijas, Anglijas, Beļģijas, Marokas un Latvijas. Šajā vecuma grupā Latviju pārstāvēja Kuldīgas Futbola skolas U-13 komanda un Kuldīgas Futbola skolas U-12 komanda, kas bija apvienojusies ar Sabiles vienaudžiem. Šāds brauciens mūsu audzēkņiem nebija bijis, tāpēc tas tika gaidīts ar milzīgu sajūsmu.

Kuldīgas FS komandai grupas spēlēs izdevās izcīnīt trīs uzvaras un piedzīvot vienu zaudējumu, kas ļāva iekļūt 1/4 finālā.

Kuldīgas FS 1 : 0 SC Aniche (Francija)

Kuldīgas FS 0 : 1 FC OtteniaRM Valcea 1(Rumānija)

Kuldīgas FS 3 : 0 COUV.S.Marles les Mines (Francija)

Kuldīgas FS 5 : 0  ESD Isbergues4 (Francija)

1/4 finālā pretī stājās ļoti spēcīgā CA Lisieux. Diemžēl noturējāmies tikai 1. puslaiku un zaudējam 0:4. Tālāk bija jācīnās par 5.-8.vietu.

Nākamajā spēlē cīnījāmies pret FC Oltenia2(Rumānija) komandu. Spraigā cīņā spēle beidzas ar 0:0 un viss izšķīrās 7m soda sitienos, kuros Kuldīgas FS bija pārāki un svinēja uzvaru, kā rezultātā nopelnīja pēdējo cīņu par 5.-6. vietu turnīrā pret vietējo ESD Isbergues1 komandu.

Cīņā par 5. vietu mūsu futbolisti atdeva visus spēkus, spēles beigās atkal neizšķirts - 1:1 un 7m soda sitieni. Šoreiz pretinieki bija pārāki. Bet mēs ar labām emocijām un paceltu galvu turnīrā finišējam augstajā 6.vietā.

Kuldīgas un Sabiles apvienotā komanda grupā izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu, kas ļāva kvalificēties 1/4 finālam.

Kuldīgas FS/Sabile 2 : 4 ASS Tremplin Foot (Francija)

Kuldīgas FS/Sabile 1 : 0 ESD Isbergues3 (Francija)

Kuldīgas FS/Sabile 3 : 0 Lille Louviere (Francija)

1/4 finālā spēle pret FC Oltenia RM Valcea2(Rumānija). Līdzīgā spēlē mūsu futbolisti spēja gūt vārtus un uzvarēt ar 1:0, tiekot labāko četriniekā jeb 1/2 finālā, kur pretī stājas Kuldīgas FS pāridarītāja CA Lisieux. 1/2finālā mūsu komanda parādīja pamatīgu pretspēku un raksturu, taču pretinieks tomēr spēja gūt vārtus, piedzīvojam zaudējumu 0:2. Priekšā pēdējā cīņa par 3.vietu turnīrā ar FC Oltenia RM Valcea1(Rumānija). Tieši tāpat kā lielajai komandai, arī šeit spēle beidzās ar 1:1 un bronzas liktenis tika atrisināts 7m soda sitienos. Taču arī šoreiz pretinieks bija pārāks un mūsu futbolistiem nācās samierināties ar 4.vietu 18 komandu konkurencē. Jāpiemin, ka Kuldīgas un Sabiles apvienotā komanda turnīrā spēlēja pret vienu gadu vecākiem futbolistiem, tāpēc šis rezultāts ir vērtējams kā ļoti augsts sasniegums.

Treneri Artūrs Šternbergs un Mārcis Červoņikovs ir vienisprātis, ka šāda starptautiska pieredze ļoti noderēs mūsu audzēkņiem turpmāk, lai kļūtu par vēl labākiem futbolistiem. Bērniem ļoti patika un nākotnē centīsimies organizēt vēl kādus starptautiskus braucienus.

Brauciena laikā vēl tika apskatīts Berlīnes centrs, Berlīnes Zoo, Brugge pilsēta Beļģijā un Drēzdene Vācijā. Braucienā devāmies ar vēl trīs komandām no Latvijas. Liels paldies Anatolijam Kožujevam, kurš šo visu organizēja. Liels paldies visiem, kas iesaistījās, lai šis super piedzīvojums notiktu. Treneri un, galvenokārt, bērni to ļoti novērtēja.