• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” iegūtā balva iedvesmo jauniešus sportot!

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) rīkotajā konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2022” Kuldīgas novads novērtēts kā ģimenei draudzīgākā pašvaldība Kurzemes plānošanas reģionā, saņemot naudas balvu – 20 tūkstošus eiro.

Pēc priecīgajām ziņām uz kopīgu domu apmaiņu sanāca Kuldīgas novada iedzīvotāji un pašvaldības pārstāvji, lai pārrunātu idejas, kā vislabāk izmantot konkursā saņemto naudas balvu.

Tika nolemts to izlietot veselīga dzīvesveida veicināšanai un Kuldīgas novada Sporta skolas koplietošanas inventāra bāzes papildināšanai. Nu jaunais inventārs iegādāts un atceļojis līdz Kuldīgas novada Sporta skolai, kur jau tiek prasmīgi un radoši izmantots treniņprocesa laikā!

Kuldīgas novada Sporta skolas direktors Agris Kimbors: “Esam gandarīti par doto iespēju iegādāties sporta inventāru Kuldīgas novada bērnu un jauniešu attīstībai. Iegādātās sporta spēļu bumbas ļaus Kuldīgas novada jauniešiem pilnvērtīgi aizvadīt treniņu nodarbības basketbolā, volejbolā, futbolā un iespēju jebkuram jaunietim izmantot mūsdienīgo inventāru - dažāda smaguma pildbumbas, barjeras, līdzsvara platformas, pretestības gumijas un citus, pavadot aktīvi savu laiku mūsu Vieglatlētikas manēžā. Esmu pārliecināts, ka ieguldītais darbs vispārējā fiziskajā sagatavotībā uzlabos mūsu jauniešu veselību un sportiskos rezultātus.’’

Arī treneri ir priecīgi un atzinīgi vērtē jauno inventāru. Vieglatlētikas trenere Zane Andersone:’’ Mazajiem bērndārzniekiem jaunais inventārs ir ļoti nepieciešams, lai varam radoši plānot un īstenot nodarbību procesu. Tas palīdzēs dažādot nodarbības, attīstīt tādas fiziskās īpašības kā ātrums, izturība, koordinācija, veiklība, līdzsvara izjūtas, arī palīdzēs bērniem pareizi iemācīties mest priekšmetus dažādos virzienos un veidos. Kopumā par jauno inventāru varu teikt labu, jo tas noteikti palīdzēs man kā skolotājai dažādot nodarbības un padarīt tās interesantākas, kā arī bērniem būs vēl lielāka vēlme un prieks nākt uz nodarbībām!’’

Inventārs pieejams Kuldīgas Vieglatlētikas manēžā un radīs prieku ikvienam Kuldīgas novada iedzīvotājam!

WhatsApp Image 2023 10 31 at 16.22.00

WhatsApp Image 2023 10 31 at 16.22.00 1

WhatsApp Image 2023 10 31 at 16.22.01

 

WhatsApp Image 2023 10 31 at 16.22.01 1WhatsApp Image 2023 10 31 at 16.22.01 2